Monday, January 1, 2007Tilbake til forsiden

Tradisjoner er til for å holdes!

- Vi må jo feire nyttår uti Santikham, for det gjør vi hvert år! - Skal vi ikke ha pakkeleken? Det hadde vi jo ifjor, og det var kjempegøy! Ingen hadde noen gode grunner til å ignorere kravene fra de unge røstene i NMS-kolonien, så 31. desember 2006 var det duket til fest hos familien Vidnes i Santikham Villa.

av Sigve

Dermed ble det til at vi atter en gang pyntet langbord og stue. Med to par besteforeldre på besøk ble vi atten personer til middag, som var kalkun med ’stuffing’ og Waldorfsalat. Til desserten var det for anledningen importert kransekake fra gamlelandet.

 

images/news4DSite/IMG_0647_nyttaar_2007.jpg

Apropos tradisjoner, så har vi hvert år dratt til Bangkoks China Town for å kjøpe fyrverkeri. Denne gang så imidlertid en butikkeier bare stygt på Cathrine og sa at ”Det har vært forbudt med fyrverkeri i to år nå!” Så det, så! Da var det ikke annet å gjøre enn å gå til vårt nærmeste marked, fem minutt unna, og gjøre innkjøpene der istedet. Siden man solgte raketter for åpen gate, antok vi at forbudet kun gjaldt Bangkok, og ikke Samut Prakan (Vi bor 100 meter inni provinsen Samut Prakan).

images/news4DSite/IMG_0645_nyttaar_2007.jpg

Nyhetene om seks bomber i Bangkok samme ettermiddag/kveld nådde oss like før vi skulle sette oss til bords, og den la naturligvis en demper på festhumøret. Bettina, som for første gang skulle feire det nye året med venner midt i Bangkok sentrum, måtte pent holde seg hjemme. Verst var det likevel for alle de skadde og de som mistet noen av sine kjære på en så brutal måte. Våre tanker gikk til dem nyttårsaften.

Pga. advarsler fra politiet mot å labbe rundt i byen, holder vi oss hjemme i dag, første nyttårsdag, og spiller Monopol, leser bøker og slapper av. Vi er takknemlige for at vi kan være sammen som familie og ha det så godt!

Godt nyttår fra familien Vidnes m/ besøk!