Sunday, May 20, 2007Tilbake til forsiden

Mitt siste kurs!

Det er med blandede følelser jeg sitter her og ser på en gjeng med 15 søndagsskolelærere som forbereder seg til hver sin undervisningstime. Det er jo utrolig flott å få være med på dette arbeidet. Det er ikke lenge siden det var vanskelig å i det hele tatt klare å samle søndagsskolelærere fra Bangkok til et felles kurs. I dag sitter det representanter fra 6 av 8 menigheter og jobber sammen i grupper.

av Cathrine

images/news4DSite/Bilder_fra_kontoret_002.jpgKurset i dag handler om den siste boka vi har laget her ved CED. Det er et undervisningsopplegg for 10-14 åringer, ”Bibelen – verdens viktigste bok” (oversatt fra SR-opplegget til søndagsskoleforbundet). Før vi begynte å presentere dette opplegget hadde vi en evalueringsrunde fra bruken av forrige bok som er for 4-10 år ”Jeg vil bli kjent med Jesus”. En menighet kunne fortelle at forrige bok var veldig bra og lett og bruke. Det var lett å få folk med til å ha søndagsskolen ettersom denne boka krevde minimal forberedelse – og det var også mulig for de som nettopp var blitt kristne til å undervise.

Men videre kunne de fortelle at den første boka fungerte ikke så godt for barna som var litt større. De hadde problem med å få denne gruppa til å være med i søndagsskolerommet, samtidig som disse heller ikke ville være med under gudstjenesten sammen med de voksne. For en utrolig bra anledning til å introdusere den nye boka! Så først fikk jeg snakke litt om viktigheten av nettopp denne aldersgruppa, disse 10-14 åringene som verken er barn eller voksne. Dette med å snakke sammen med gruppa istedenfor å snakke til … og derifra til å presentere selve opplegget.

images/news4DSite/Bilder_fra_soend_sk_kur_042.jpgNå er de delt inn i grupper og må forberede hver sin undervisningstime som de skal dele med oss andre om en times tid. Vi har funnet ut at dette er den beste måten å ha kurs på; sette dem i gang med forberedelse og jobbe med boka med en gang. På den måten får de prøvd ut opplegget og får også se hvordan andre underviser.

Søndagsskolen i den Lutherske kirken her i Thailand har virkelig begynt å slå rot, og det er utrolig gøy å få være med på dette arbeidet, som jo er så viktige. Samtidig, så vet jeg at dette er mitt siste kurs – og dermed sitter jeg med litt blandede følelser. Trist å ikke få være med på den videre oppbyggingen av søndagsskolen, men gøy å se at min CED-kollega Pranee er så utrolig flink til akkurat dette! Trist og gøy på samme tid …

Vær gjerne med og be for søndagsskolen i den Lutherske kirken i Thailand!