Sunday, May 6, 2007Tilbake til forsiden

Caja har to ører igjen!

Både Caja og Talette var ørebarn da de var mindre. Dette er jo ikke så uvanlig, og legene mente den gang at dren i trommehinnene skulle gjøre susen. Og det gjorde det, også. I hvert fall for Talette. For Caja sin del var ørene og omegn enda for lite utviklet, så de neste årene fulgte den ene betennelsen etter den andre. Å flytte til Thailand og svømmebasseng i hagen viste seg å ikke være et sjakktrekk. Problemører skal helst være tørre, fikk vi vite. Det var jo lett å si til en fireåring …

av Sigve
images/news4DSite/Picture_139.jpgI omtrent seks år har derfor Caja gått rundt med såkalt kronisk perforert trommehinne i venstre øre, som har måttet korkes hver gang hun skal bade eller dusje. Heldigvis hadde noen funnet ut hvordan man skulle lage skreddersydde ørepropper i gummi. Proppen har siden høsten 2001 fulgt Caja både til lands og til vanns, og i lufta med (selv om det strengt tatt ikke var nødvendig).


images/news4DSite/Picture_136.jpgSkreddersydd løsning eller ikke; det er nå uansett noe ekstra dill å måtte huske å ta med proppen hvor enn man går. Men fra og med i går kunne Caja endelig stryke øreproppen fra pakkelista. For 10 dager siden fikk hun nemlig operert inn ei ny trommehinne i det venstre øret sitt. Legen laget et snitt like over øret og hentet ut et eller annet der (ikke hud), og brukte det som trommehinnestoff. Det er nå helt vanvittig hva man får til!


images/news4DSite/Picture_146.jpgI dag var hun inne til etterkontroll, og legen sa at alt så tipp-topp ut og at operasjonen var en suksess. Sånn i all beskjedenhet, selvsagt. Caja fikk likevel streng beskjed om å ikke bade i én måned fra NÅ. Dette er selvsagt ikke noe problem, siden badevannet i Norge enda er noen grader for kaldt til å boltre seg i. I hvert fall for en som nettopp er kommet tilbake fra Syden. Vi håper likevel at badetemperaturen skal stige til fornøyelige høyder i løpet av sommeren, for nå har altså Caja to hele ører igjen!