Nyheter
Siste nytt fra livet hos familien Vidnes i Thailand. Husk at det er obligatorisk å legge igjen en liten hilsen i feltet til høyre!

Sunday, July 1, 2007
We're out
Etter syv år i Smilets Land sjekker nå familien Vidnes ut. Caja begynner til høsten i syvende klasse ved Madlamark skole, Talette i åttende ved Gosen skole, Bettina på første året på dans og drama ved Lundehaugen vdg. skole, Cathrine begynner 15. august som kateket/menighetspedagog i Vardeneset menighet og Sigve begynte 15. mai å arbeide som menighetsprest i Sola menighet. Takk til alle dere som har fulgt oss de siste årene - for interesse, bønner og omtanke! (End of article)


Klikk for å lese 'GRALLA MED DAGEN, BETTY!', som er skrevet av Sigve Monday, May 21, 2007
GRALLA MED DAGEN, BETTY!
I dag, 22. mai 2007, er vår førstefødte, Inger-Bettina, 16 år. Det er helt vanvittig at det lille nurket vi husker er blitt så lang og så mange år! I dag har hun til og med lov til å være med ut og øvekjøre bil. På veien ... sammen med andre biler! Det er dumt at familien er splittet akkurat på denne dagen; halvparten i Norge og halvparten i Thailand. Selv om vi tyvstartet feiringen mens vi alle var samlet i Sør-Thailand i april. Uansett, dagen er din, Bettina - håper den blir fin! Klikk dere inn på denne artikkelen, folkens, så kan dere nyte bildene av 'Betty Blue'. Husk at dere får litt info om bildene ved å føre musepekeren over dem!


Klikk for å lese 'Mitt siste kurs!', som er skrevet av CathrineSunday, May 20, 2007
Mitt siste kurs!
Det er med blandede følelser jeg sitter her og ser på en gjeng med 15 søndagsskolelærere som forbereder seg til hver sin undervisningstime. Det er jo utrolig flott å få være med på dette arbeidet. Det er ikke lenge siden det var vanskelig å i det hele tatt klare å samle søndagsskolelærere fra Bangkok til et felles kurs. I dag sitter det representanter fra 6 av 8 menigheter og jobber sammen i grupper.


Klikk for å lese 'Den store avskjedsfesten', som er skrevet av Sigve Friday, May 18, 2007
Den store avskjedsfesten
Hele familien har gledet seg i flere uker, noen også i måneder, til at vi skulle reise hjem til Norge. Ikke på ferie, men for å BO! Derfor har det vært lett å tro at det skulle bli så enkelt og smertefritt å ta farvel med Thailand. Men etter hvert som avreisedagen nærmet seg, ble det mer og mer klart at det vi faktisk holdt på å gjøre, var å flytte til et annet land. Vi har jo ikke vært på ferie i Thailand – vi har bodd her! Og når kolleger og venner siste dagen ga oss et skikkelig avskjedsparty, så ble det vanskelig å holde følelsene i sjakk.


Klikk for å lese 'FLYTTINGS', som er skrevet av BettinaThursday, May 10, 2007
FLYTTINGS
Siden ingen har skreve om flytting og sånn ennå, så får vell eg gjør det!! =D tehe


Klikk for å lese 'Caja har to ører igjen!', som er skrevet av Sigve Sunday, May 6, 2007
Caja har to ører igjen!
Både Caja og Talette var ørebarn da de var mindre. Dette er jo ikke så uvanlig, og legene mente den gang at dren i trommehinnene skulle gjøre susen. Og det gjorde det, også. I hvert fall for Talette. For Caja sin del var ørene og omegn enda for lite utviklet, så de neste årene fulgte den ene betennelsen etter den andre. Å flytte til Thailand og svømmebasseng i hagen viste seg å ikke være et sjakktrekk. Problemører skal helst være tørre, fikk vi vite. Det var jo lett å si til en fireåring …


Klikk for å lese 'MM 2007', som er skrevet av Sigve Friday, March 9, 2007
MM 2007
I helgen var familien Vidnes på sitt syvende og siste misjonærmøte (MM). MM-Mottoet var ”Du FØLER mye, jeg TENKER mitt, men sammen er vi DYNAMITT!”, og var koblet opp mot seminaret vi hadde i Jungs typepsykologi. Hinna menighet/Kirkevergen i Stavanger sendte diakon Gunhild Andersen, som tok med venninnen Kari Heggernes, og som lærte oss mye om oss selv og samspillet i NMS-gjengen her i Thailand. Det var litt vemodig at dette MM skulle bli det siste, men samtidig er vi blitt vante med å gjøre ting for siste gang. Tiden som har gått siden sommeren 2006 har nemlig vært spekket med slike begivenheter. Årets MM var en verdig avslutning, av de fleste kåret som deres beste. Ikke bare av de voksne, men like mye av den yngre garden: ”Vett du kor mange ting eg har gjort i helgå så eg aldri har gjort før? Fira ting!” uttalte en meget fornøyd Talette.


Klikk for å lese 'Tenåring #2 ut', som er skrevet av Sigve Thursday, February 1, 2007
Tenåring #2 ut
Talette, Dooley, Tuttelitett, Virgil (?), Tette. Kjært barn har mange navn. Vi kan ikke huske om hun gråt da hun ble født, men det var andre som gjorde det. Gråt, altså... da de hørte at hun var i kjømda. Talettes mamma og pappa var nemlig bare studenter, og hadde allerede et barn fra før. De som kjenner historien vår vet at 22 måneder etter dette kom enda ei tulle til verden. Kanskje vi ikke visste vårt eget beste den gangen, men vi er glade nå for at det gikk som det gikk da!


Klikk for å lese 'Broen over Kwai', som er skrevet av Sigve Thursday, January 4, 2007
Broen over Kwai
Etter at japanske fly hadde bombet Pearl Harbour og store deler av den amerikanske flåten sønder og sammen 7. desember 1941, fikk keiser Hirohito det travelt med å sikre seg kontrollen over Sørøst-Asia. Transport til lands var essensielt, så i 1942 ble det avgjort at jernbanelinjene fra Singapore og Vietnam skulle legges til Burma, med Thailand som knutepunkt. 2. nyttårsdag 2007 tok vi med oss julebesøket vårt til Kanchanaburi, to og en halv time nordvest for Bangkok, for å ta noen av stedene langs jernbanen i nærmere øyesyn.


Klikk for å lese 'Tradisjoner er til for å holdes!', som er skrevet av Sigve Monday, January 1, 2007
Tradisjoner er til for å holdes!
- Vi må jo feire nyttår uti Santikham, for det gjør vi hvert år! - Skal vi ikke ha pakkeleken? Det hadde vi jo ifjor, og det var kjempegøy! Ingen hadde noen gode grunner til å ignorere kravene fra de unge røstene i NMS-kolonien, så 31. desember 2006 var det duket til fest hos familien Vidnes i Santikham Villa.